Rolada z dzika, z grzybami i sosem jałowcowym

Rolada z dzika, z grzybami i sosem jałowcowym

Rolada z dzika, z grzybami i sosem jałowcowym

Pieczarki pokroić i przesmażyć na oleju, połączyć z mielonym mięsem, pokrojonym boczkiem, cebulą, drobno posiekanym czosnkiem i natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podzielić schab na kotlety, rozbić. Na mięso nałożyć wcześniej przygotowany farsz, uformować roladki. Roladki poukładać do formy, dodać jałowiec, piec do miękkości w piekarniku nagrzanym do temp. 170-180 stopni Celsjusza. Gotowe danie ułożyć na talerzu, polać sosem uzyskanym w trakcie pieczenia.

Receptura na 4 porcje

  • 200 g świeżych pieczarek
  • 500 g schabu z dzika, bez kości
  • 100 g wędzonego boczku
  • 100 g cebuli
  • 100 g mielonego mięsa wieprzowego
  • pęczek natki pietruszki
  • 50 ml oleju
  • 40 g czosnku
  • sól, pieprz
  • jałowiec
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!