Rolada z dzika, z grzybami i sosem jałowcowym
Rolada z dzika, z grzybami i sosem jałowcowym
Pieczarki pokroić i przesmażyć na oleju, połączyć z mielonym mięsem, pokrojonym boczkiem, cebulą, drobno posiekanym czosnkiem i natką pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podzielić schab na kotlety, rozbić. Na mięso nałożyć wcześniej przygotowany farsz, uformować roladki. Roladki poukładać do formy, dodać jałowiec, piec do miękkości w piekarniku nagrzanym do temp. 170-180 stopni Celsjusza. Gotowe danie ułożyć na talerzu, polać sosem uzyskanym w trakcie pieczenia.
Receptura na 4 porcje
- 200 g świeżych pieczarek
- 500 g schabu z dzika, bez kości
- 100 g wędzonego boczku
- 100 g cebuli
- 100 g mielonego mięsa wieprzowego
- pęczek natki pietruszki
- 50 ml oleju
- 40 g czosnku
- sól, pieprz
- jałowiec