Wiosenna kompozycja sałat ze smażonymi grzybkami shitake

Wiosenna kompozycja sałat ze smażonymi grzybkami shitake

Wiosenna kompozycja sałat ze smażonymi grzybkami shitake

Sałaty postrzępić na kawałki, poukładać na talerzu, dodać pokrojonego w plastry ogórka, pomidorki i cebule pokrojone w krążki. Grzyby usmażyć na odrobinie oliwy, przyprawić solą i pieprzem, dodać do sałatki. Ocet winny wymieszać z cukrem, posiekaną natką pietruszki i pozostała oliwą, sosem polać sałatkę.

Receptura na 4 porcje

  • 400 g grzybów shitake
  • 200 g sałat (lodowej, radichio, lillo rosso)
  • 200 ml oliwy z oliwek
  • 50 ml białego octu winnego
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • ogórek zielony
  • 2 czerwone cebule
  • pół pęczka natki pietruszki
  • sól, pieprz czarny, cukier - do smaku
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!