Ragu z dzika z grzybami

Ragu z dzika z grzybami

Ragu z dzika z grzybami

Mięso z dzika pokroić w średnią kostkę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, boczniaki, pieczarki, wszystko razem przesmażyć, dodać przyprawy. Podsmażone mięso i grzyby zalać wodą i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać posiekaną natkę pietruszki, potrawę udekorować ziołami.

Receptura na 4 porcje

  • 200 g boczniaków
  • 200 g świeżych pieczarek
  • 500 g udźca z dzika
  • 100 g cebuli
  • 100 ml oleju
  • natka pietruszki
  • czosnek
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • papryka słodka mielona
  • jałowiec
  • rozmaryn
  • sól, pieprz
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!