Halibut faszerowany boczniakami w sosie szpinakowym

Halibut faszerowany boczniakami w sosie szpinakowym

Halibut faszerowany boczniakami w sosie szpinakowym

Halibuta przekroić na pół, do środka nałożyć farsz (boczniaka opłukać, pokroić i przesmażyć na maśle i cebuli, ostudzić, dodać żółtko, bułkę tartą, zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym). Piec ok. 15 minut w temp. 180 st. C. Podawać z sosem szpinakowym.

Sos: szpinak i cebulę przesmażyć na maśle, podlać śmietaną, wszystko doprawić do smaku solą i posiekanym ząbkiem czosnku, zmiksować, zagotować. Palce lizać!

Receptura na 1 porcje

100 g boczniaków
halibut (ok. 200 g)
50 g masła
50 g cebuli
żółtko
łyżka bułki tartej
sól, pieprz ziołowy – do smaku


Sos:
100 g szpinaku
50 g cebuli
50 g masła
100 ml śmietany 30%
ząbek czosnku
sól – do smaku

Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!