Boczniaki smażone w parmezanie z grillowanymi warzywami

Boczniaki smażone w parmezanie z grillowanymi warzywami

Boczniaki smażone w parmezanie z grillowanymi warzywami

Rukolę rozłożyć na talerzu. Na nią wyłożyć surowe pieczarki pokrojone w plasterki i suszone pomidory. Na samej górze ułożyć kawałki mozarelli. Serwować z oliwą ziołowo-czosnkową lub delikatnym sosem balsamicznym.

Receptura na 4 porcje

  • 500 g boczniaków
  • 4 jaja
  • 200 g parmezanu tartego w proszku
  • 200 ml oliwy z oliwek
  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia
  • 2 papryki czerwone
  • 3 ząbki czosnku
  • pęczek zielonej pietruszki
  • sól, pieprz biały (do smaku)
  • tymianek świeży lub suszony
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!