Tortellini z pieczarkami w sosie śmietanowym z bazylią

Tortellini z pieczarkami w sosie śmietanowym z bazylią

Tortellini z pieczarkami w sosie śmietanowym z bazylią

Tortellini ugotować w osolonej wodzie, uważać żeby nie rozgotować. Pieczarki pokroić wzdłuż, na plastry. Na patelni rozgrzać tłuszcz, zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pieczarki – mieszać delikatnie, by nie zniszczyć ich struktury. Do pieczarek dodać śmietanę, a kiedy się zredukuje, dodać tortellini i bazylię. Na talerzu danie można udekorować pomidorkami cherry.

Receptura na 4 porcje

  • 20 dag pieczarek
  • 1 opakowanie tortellini
  • 50 ml śmietany kremowej
  • pół cebuli,
  • łyżeczka masła,
  • łyżeczka oliwy,
  • łyżeczka pokrojonego selera naciowego,
  • sól, pieprz, świeża bazylia (do smaku)
  • pomidorki cherry - do dekoracji
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!