Tortellini z pieczarkami w sosie śmietanowym z bazylią
Tortellini z pieczarkami w sosie śmietanowym z bazylią
Tortellini ugotować w osolonej wodzie, uważać żeby nie rozgotować. Pieczarki pokroić wzdłuż, na plastry. Na patelni rozgrzać tłuszcz, zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pieczarki – mieszać delikatnie, by nie zniszczyć ich struktury. Do pieczarek dodać śmietanę, a kiedy się zredukuje, dodać tortellini i bazylię. Na talerzu danie można udekorować pomidorkami cherry.
Receptura na 4 porcje
- 20 dag pieczarek
- 1 opakowanie tortellini
- 50 ml śmietany kremowej
- pół cebuli,
- łyżeczka masła,
- łyżeczka oliwy,
- łyżeczka pokrojonego selera naciowego,
- sól, pieprz, świeża bazylia (do smaku)
- pomidorki cherry - do dekoracji