Pieczarki faszerowane serem ementalerem

Pieczarki faszerowane serem ementalerem

Pieczarki faszerowane serem ementalerem

Pieczarki obrać ze skórki, wykroić nóżkę pozostawiając pusty kapelusz. Serki wymieszać z dwoma ząbkami przeciśniętego czosnku i posiekaną zieloną pietruszką. Farsz nałożyć do kapelusza. Gotowe pieczarki ozdobić oliwkami, papryką i bazylią. Podawać na rucoli, polać kremem balsamico.

Receptura na 4 porcje

  • 10 średnich pieczarek
  • 2 serki topione złoty ementaler
  • 60 g rucoli
  • 2 ząbki świeżego czosnku
  • szczypta natka pietruszki zielonej
  • kilka kropli kremu balsamico
  • oliwki, bazylia, papryka czerwona – do dekoracji
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!