Sałatka z pieczarek i kurczaka marynowanego w czerwonej herbacie, z pomarańczowym vinegret

Sałatka z pieczarek i kurczaka marynowanego w czerwonej herbacie, z pomarańczowym vinegret

Schab z pieczarkami Warzywne kotlety wieprzowe z pieczarkami w śmietanie

Kurczaka ugotować. Przygotować mocną esencję z dwóch herbat czerwonych, włożyć do niej filety i marynować ok. 15 minut. Sałatę lodową postrzępić, posypać kiełkami i selerem naciowym. Filety pokroić w plastry, ułożyć na sałacie, na górę wyłożyć marynowane pieczarki. Całość polać pomarańczowym winegretem (wszystkie składniki połączyć, dobrze wymieszać), udekorować winogronem i pomidorami, podawać z bagietką.

Receptura na 4 porcje

  • 20 dag krojonych, marynowanych pieczarek
  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 1 sałata lodowa
  • 50 g kiełków słonecznika
  • łyżeczka pokrojonego selera naciowego
  • pomidorki koktajlowe, zielone winogrona – do dekoracji
  • esencja z dwóch torebek czerwonej herbaty
  • Sos:
  • 50 ml soku pomarańczowego
  • łyżka stołowa oliwy z oliwek
  • ząbek świeżego czosnku
  • szczypta vegety
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!