Szaszłyki

Szaszłyki

Szaszłyki z warzyw

Umytą cukinię pokrajaj na 1-cm plastry, dymki w plasterki o połowę cieńsze, a pozbawione pestek papryki na małe kawałki, jak najbardziej zbliżone kształtem do kwadratu. Warzywa i grzyby nadziewaj na przemian na szpadki do szaszłyków. Posmaruj pędzelkiem zwilżonym w oliwie i przypraw do smaku. Piecz na grillu około 15-20 minut, obracając, by podpiekły się równomiernie.

Receptura na 4 porcje

  • 1 cukinia
  • po 1 strąku papryki czerwonej, zielonej i żółtej
  • 20-30 malutkich pieczarek
  • 1 pęczek dymki
  • kilka łyżek oliwy lub oleju rzepakowego (z pierwszego tłoczenia)
  • sól, pieprz do smaku
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!