Jesienny kociołek, czyli polędwica wołowa z boczniakami w sosie, podawana z gorącą ciabatą

Jesienny kociołek, czyli polędwica wołowa z boczniakami w sosie, podawana z gorącą ciabatą

Jesienny kociołek, czyli polędwica wołowa z boczniakami w sosie, podawana z gorącą ciabatą

Polędwicę kroimy w paski, przyprawiamy, smażymy na patelni. Następnie dodajemy pokrojone boczniaki, cebulę, paprykę, ogórki, wlewamy bulion i gotujemy 10 minut. Zagęszczamy zawiesiną z mąki, dodajemy śmietanę. Podajemy z gorącą ciabatą.

Receptura na 4 porcje

  • 300 g boczniaków
  • 400 g polędwicy wołowej
  • 100 g cebuli
  • 100 g ogórków konserwowych
  • 1 papryka czerwona
  • litr bulionu
  • 2 łyżki śmietany 15%
  • oliwa do smażenia
  • sól, pieprz
  • mąka
  • ciabata
Wiedziałeś, o tym, że używasz starej wersji przeglądarki Internet Explorer? Zaktualizuj przeglądarkę teraz!